بخش زنان و زایمان :
بخش زنان و زایمان درمانگاه تخصصی داخلی ظفرآریا ، با خدماتی همچون کولپوسکوپی , تست پاپ اسمیر , نمونه برداری , درمان HPV و درمان بیماری های مقاربتی زیر نظر بهترین پزشک زنان و زایمان ، درخدمت شما بانوان و مادران عزیز می باشد. ما در کلینیک سعی کرده ایم که همواره از طریق تماس و مشاوره های تمام وقت ، در دسترس شما بانوان عزیز باشیم. سلامت جسم شما مادران عزیز و فرزند دلبندتان ، هدف درمانگاه ظفرآریا است و تمامی پرسنل کلینیک در صدد پوشاندن جامه ی عمل به این هدف می باشند. بخش زنان و زایمان این مرکز، با فراهم کردن محیطی آرام و دلنشین ، لحظات خوشی را برای شما بانوان و مادران گرامی ، آرزومند است.
پزشکی زنان یا بیماریهای زنان و زایمان یا جیناکولوژی (Gynaecology یا Gynecology)
پزشکی زنان یکی از رشتههای تخصصی پزشکی میباشد. تشخیص و درمان بیماریهای زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قاعدگی، سرطانهای رحم، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم، سرطان واژن، نزدیکی دردناک، کیست تخمدان، پیچخوردگی تخمدان، عفونت دستگاه تناسلی (واژینیت) و … در این رشته مورد بحث قرار میگیرند. همچنین بارداری، سیر و کنترل آن و انجام زایمان طبیعی یا عمل سزارین و عوارض آن نیز در این بخش قرار دارند. بیماریهایی مانند اکلامپسی و پرهاکلامپسی، حاملگی خارجرحمی، سقط خودبهخودی، جداشدن جفت، زایمان سخت و …
در فرانسه و سوئیس و اکثر کشورهای اروپائی اکثریت خانمهای حامله به بیمارستانهای دانشگاهی-دولتی مراجعه میکنند؛ و در طول تمام بارداری توسط پزشک زنان معاینه میشوند، و فقط دو بار توسط انترن بیمارستان (پزشک در حال تخصص) ویزیت میشوند مگر در «حاملگیهای غیر عادی» و با شروع درد زایمانی یا پاره شدن کیسه آب و شروع قاعدگی دردناک به بیمارستان مربوطه در محل زندگی خود مراجعه میکنند و مامای بیمارستان عهدهدار زایمان و پیشرفت آن میشود؛ و در صورت برخورد با اشکال در پیشرفت زایمان به پزشک زنان اطلاع میدهد.[۱]
قاعدگی دردناک
معمولاً این عادت ماهانه در زنان باردار و شیرده اتفاق نمیافتد و بروز قاعدگی در این دورانهای خاص از زندگی زنان متوقف میشود. قاعدگی در زنان غیرباردار، از دوران بلوغ تا رسیدن به سنین یائسگی بروز میکند.
مدت خونریزی قاعدگی برای چندروز، معمولاً ۳–۵ روز طول میکشد، اما بین۲–۷ روز نیز میتواند متغیر باشد. هر سیکل قاعدگی بهطور متوسط ۲۸ روز طول میکشد، یک سیکل قاعدگی طبیعی بین ۲۱ تا ۳۵ روز متغیر است.
تشخیص و درمان بیماریها که توسط متخصص زنان انجام میشود:
-
قاعدگی دردناک
-
اختلالات قاعدگی
-
سرطانهای رحم
-
سرطان تخمدان
-
سرطان گردن رحم
-
بیماری های واژن
-
نزدیکی دردناک
-
کیست تخمدان
-
پیچ خوردگی تخمدان
-
عفونت دستگاه تناسلی (واژینیت) و …
برای اولین بارچه زمانی به متخصص زنان مراجعه کنیم؟
پیشنهاد می شود بین سنین ۱۳ تا ۱۵سال برای بار اول به متخصص زنان مراجعه کنید تا بتوانید جواب سؤالات مطرح شده در ذهن یک نوجوان در رابطه با تغییرات بدن خود در این سنین (سنین بلوغ) را بخصوص از متخصص زنان بپرسید.
در اولین ملاقات با دکتر زنان و زایمان باید در انتظار چه چیزی باشم؟
اولین بار ممکن است فقط یک گفتگو بین شما و دکترتان باشد و یا ممکن است چند آزمایش داشته باشید .شما می توانید سوال های خود را راجع به تغییرات بدن و هورمون های خود و… را از دکترتان بپرسید .اگر میخواهید در این باره راحت باشید دکتر شما باید قبل از سوالات شما به این مورد پرداخته و در پرونده شما قرار دهد. صحبت های شما نزد پزشک محفوظ میماند.
آیا قبل از اولین ملاقات با دکتر زنان داشتن استرس امری طبیعی است؟
این احساس طبیعیست. با دکتر خود در این باره صحبت کنید و او به شما در آرام شدن کمک کند. به دکتر خو اعتماد داشته باشید .
نکات مهم هنگام مراجعه به متخصص زنان :
- یک حمام ساده قبل از مراجعه به متخصص زنان کافی است و نیازی به انجام کارهای دیگر نمی باشد.
- بسته به میل شماست که همراه داشته باشید و یا به تنهایی ویزیت شوید.
- بهتر است در زمان مراجعه پریود نباشید، مگر علت مراجعه شما خونریزی طولانی باشد.
- اگر زیر۲۱ سال و یا دوشیزه هستید، اغلب اصلا نیازی به معاینه ی لگنی توسط دکترزنان نیست و بیشتر مشکلات با مطرح شدن و صحبت کردن حل خواهند شد.
- چنانچه ضرورتی برای معاینه باشد ابتدا باید از شما برای معاینه اجازه گرفته شود و برای تشخیص معمولا انجام معاینه خارجی و در صورت ضرورت به منظور اطلاع از ارگان های داخلی زنانه، انجام سونوگرافی از راه شکم کافی است.
- وحشتی نداشته باشید کلا آزمایش خونی در مطب انجام نمی شود .
- هر انچه سؤال در مورد مشکلات ارگان زنانه ی خود دارید را مطرح کنید.
در مورد چه نگرانی هایی میتوان با متخصص زنان و زایمان صحبت کرد؟
بسیاری از خانم های جوان در نگرانی های خاص مشترکی به سر میبرند که بیشتر آنها مربوط به رشد نمو است از قبیل:
- گرفتگی عضلات و مشکلاتی در دوره های قاعدگی
- آکنه
- وزن
- تمایلات جنسی
- جلوگیری از بارداری
- بیماریهای جنسی
- الکل، مواد مخدر و سیگار کشیدن
- یو پی اس و فرار از زندگی عاطفی
کلام آخر
هرگز از مراجعه و سؤال کردن در مورد سلامتی بدنتان شرم نکنید و پیشنهاد ما این است که سؤال خود را حتما با پزشکان ما در درمانگاه تخصصی داخلی ظفر آریا مطرح کنیدهدف ما آسایش ،آرامش و بهداشت بدن و روان یک نوجوان است.
بازدیدها: 376