فریز کردن دهانه رحم به چه معناست؟
فریز دهانه رحم چه مزایایی دارد؟ فریز دهانه رحم چه زمانی انجام می شود؟ فریز دهانه رحم که با نام کرایوتراپی نیز شناخته می شود، یک روش درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی و یا سلول های مشکوک به سرطان است. این روش درمانی توسط متخصص زنان و با استفاده از گاز نیتروژن انجام می شود. در واقع این کار برای برداشتن سلول هایی از دهانه رحم انجام می شود که مشکوک به سرطان هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم.
فریز کردن دهانه رحم چیست؟
فریز کردن دهانه رحم یک روش درمانی است که در آن گاز نیتروژن تا دما های بسیار پایین سرد می شود و از آن برای از بین بردن سلول هایی استفاده می شود که در دهانه رحم مشکوک به سرطان هستند. از این روش درمانی برای کنترل خونریزی در دهانه رحم نیز استفاده می شود. همچنین یکی دیگر از کاربرد های این روش درمانی از بین بردن بافت غیر عادی در دهانه رحم است. هدف اصلی از این روش درمانی این است که سلول های خطرناک و آسیب دیده در دهانه رحم حذف شده و از بین بروند. نام دیگر فریز کردن، کرایوتراپی است. در فریز کردن سلول های ناسالم تخریب می شوند تا سلول های سالم و جدید جایگزین آن ها شوند. این عمل بسته به عوامل مختلف در حدود 20 الی 30 دقیقه به طول می انجامد. این روش درمانی 90 درصد احتمال موفقیت دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده لازم است بدانید از این روش درمانی برای درمان بیماری های مقاربتی مثل انواع HPV و زگیل های تناسلی نیز استفاده می شود. در طول عمل که در مطب پزشک متخصص بیماری های زنان انجام می شود، نیازی به بیهوشی بیمار نیست. همچنین در طول عمل ممکن است بیمار در ناحیه مورد نظر احساس گرفتگی عضلانی داشته باشد.
فریز کردن دهانه رحم چه زمانی کاربرد دارد؟
فریز کردن دهانه رحم یا کرایوتراپی زمانی کاربرد دارد که بیمار تست پاپ اسمیر را انجام داده است اما نتیجه ی آن غیر طبیعی می باشد. قبل از فریز کردن یا کرایوتراپی لازم است ابتدا با پزشک متخصص خود در رابطه با این مسئله صحبت کنید. شما می توانید برای کاهش درد های عضلانی و گرفتگی عضلات، قبل از فریز کردن از مسکن استفاده کنید. بعد از فریز کردن ممکن است دچار درد در ناحیه مورد نظر و یا سردرد شوید بنابراین بهتر است کسی همراه شما باشد. قبل از انجام کرایوتراپی یک پد بهداشتی با خود به مطب ببرید. بعد از کرایوتراپی شما ممکن است ترشحاتی داشته باشید که پد بهداشتی به کمک شما می آید. اگر باردار هستید، قبل از فریز کردن دهانه رحم حتما به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
فریز کردن دهانه رحم چگونه است؟
کرایوتراپی یا فریز کردن دهانه رحم به این صورت است که شما ابتدا باید روی میز معاینه مخصوص قرار بگیرید. سپس دستگاه اسپکولوم را وارد واژن می کند تا با استفاده از آن بتواند دیواره واژن را برای انجام کار گشاد کند.
سپس پزشک متخصص زنان با استفاده از دستگاه کولپوسکوپ دهانه رحم را مورد بررسی قرار می دهد. این امر سبب می شود پزشک معالج شما بتواند سلول های ناسالم و مشکوک به سرطان را تشخیص دهد. بعد از تشخیص سلول های مخرب حال دستگاه پروب کرایو وارد واژن شده و دهانه رحم برای فریز کردن آماده می شود. در این زمان گاز نیتروژن مایع که تا دمای 50- درجه سانتی گراد سرد شده است، اقدام به فریز کردن در دهانه رحم می کند. این کار سبب می شود تمام سلول های ناسالم، مخرب و یا مشکوک به سرطان از بین رفته و سلول های سالم و جدید جایگزین شوند. سپس پزشک متخصص زنان پروب کرایو را از واژن خارج کرده و 5 دقیقه به واژن زمان می دهد تا گرم شود. حال دوباره همان عمل قبلی تکرار می شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.
بعد از فریز کردن دهانه رحم چه کنیم؟
همان طور که گفتیم فریز کردن یا کرایوتراپی روشی است که درصد موفقیت آن بالا می باشد. بعد از انجام این عمل بیمار می تواند بلافاصله به منزل برگشته و فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرد. بعد از انجام کرایوتراپی الزامی است که بیمار به مدت 3 هفته از انجام رابطه جنسی خودداری نماید. همچنین در این دوره سه هفته بیمار باید از شستشوی مستقیم واژن و استفاده از تامپون پرهیز کند.
بعد از گذشت سه ماه از انجام فریز کردن، بیمار باید برای تست پاپ اسمیر اقدام کند. این تست پاپ اسمیر مشخص می کند که آیا سلول های سرطانی از بین رفته اند یا خیر. اگر سلول ها مجمد بازگشت داشته باشند، پزشک متخصص زنان ممکن است روش های دیگری را برای درمان بیمار در نظر بگیرد.
به مدت یک هفته بعد از انجام فریز کردن ممکن است بیمار ترشحات آبکی را از واژن خود مشاهده کند. این یک امر طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. در واقع ترشحات همان سلول های مخرب هستند که از رحم خارج می شوند. اگر بیمار از قرص های ضد بارداری استفاده می کند بعد از انجام فریز کردن نیز می تواند مانند قبل از این قرص ها استفاده کند.
عوارض فریز کردن دهانه رحم چیست؟
همان طور که در طول مقاله شرح دادیم، فریز کردن یک روش ایمن و موفقیت آمیز برای از بین بردن سلول های مخرب دهانه رحم است. در 95 درصد موارد این عمل با موفقیت انجام می شود و نتیجه خوبی را به ارمغان می آورد. در طی انجام عمل ممکن است بیمار در ناحیه واژن خود احساس گرفتگی عضلانی و یا خنکی زیاد داشته باشد که کاملا طبیعی است. برخی از عوارض کرایوتراپی یا فریز کردن به شرح زیر هستند:
- خونریزی در ناحیه واژن
- عفونت در ناحیه واژن در صورت رعایت نکردن دستورات پزشک
- احساس سوزش در واژن
موارد بالا به ندرت اتفاق می افتند. اگر این موارد ادامه دار بودند و یا تشدید شدند، بهتر است به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
شما میتوانید سوالات خود را مطرح کرده تا خانم دکتر معصومه ظفری متخصص زنان و زایمان و نازایی پاسخ شما را بدهند.
بازدیدها: 30080
زمان پریودی میشه فریز کرد؟
آیا بعد از بریز کردن میشه پماد کلوتریمازول رو ادامه داد؟
سلام دوست عزیز
توصیه ما به شما ویزیت توسط متخصص زنان میباشد که میتونید برای رزرو نوبت از طریق شماره های 88881045 و 88881046 با ما در تماس باشید .