تست پاپ اسمیر

یکی از تست های مهم در تشخیص بیماری های زنان، تست پاپ اسمیر است. این تست منظور بررسی دهانه رحم از نظر سرطان سرویکس انجام می شود. انجام این تست بین 5 الی 10 دقیقه به طول می انجامد و درد زیادی ندارد. این تست می تواند راهنمای خوبی برای بررسی سرطان دهانه رحم  باشد. نتیجه این تست می تواند به پزشک متخصص زنان در تشخیص و درمان بیماری ها به خصوص سرطان دهانه رحم، کمک کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم.

تست پاپ اسمیرتست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر را در واقع می توانیم نوعی تست غربالگری بنامیم. این تست برای برداشتن تعدادی از سلول های دهانه رحم انجام می شود. پزشک متخصص زنان این سلول ها را از دهانه رحم بر می دارد و آن ها را برای بررسی به آزمایشگاه می فرستد. در آزمایشگاه این سلول ها مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند. این تست برای بررسی سلول های پیش سرطانی دهانه رحم انجام می شود. فرقی نمی کند شما مشکوک به سرطان دهانه رحم باشید یا خیر، انجام این تست می تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم و تشخیص به موقع آن کمک کند.

در واقع این تست به این منظور انجام می شود که اگر سلول های دهانه رحم مشکوک به سرطان هستند، از ایجاد سرطان پیشرفته جلوگیری شود و سلول های مخرب از بین بروند.

انجام تست پاپ اسمیر چگونه است؟

اگر چه نام این تست کمی عجیب و ترسناک به نظر می رسد اما لازم است بدانید تست پاپ اسمیر یک آزمایش ساده و بدون درد است. پزشک متخصص زنان می تواند این تست را برای شما در 5 الی 10 دقیقه انجام دهد. برای انجام این تست شما روی تخت مخصوص معاینه بیماری های زنان قرار می گیرید. این امر سبب می شود پزشک معالج بتواند به دهانه رحم دسترسی داشته باشد. سپس پزشک متخصص زنان با استفاده از دستگاه اسپکولوم دیواره های واژن را باز می کند تا بتواند برای برداشتن نمونه اقدام کند. سپس پزشک متخصص زنان با استفاده از دستگاه مخصوص یک نمونه از بافت دهانه رحم را برش می دهد تا نمونه برداری کند. این برش تنها فشار کوچکی به دهانه رحم وارد می کند و درد چندانی ندارد.

نحوه انجام تست پاپ اسمیر

پزشک متخصص زنان این نمونه را به روش مخصوص و نگهداری شده به محیط آزمایشگاه منتقل می کند تا سلول های دهانه رحم مورد بررسی قرار بگیرند. بلافاصله از انجام تست ممکن است شما یک خونریزی جزیی داشته باشید که کاملا طبیعی و عادی است.

چه کسانی نامزد انجام تست پاپ اسمیر هستند؟

تست پاپ اسمیر برای افراد ویژه یا بیماران خاصی توصیه نمی شود. در واقع تمامی بانوان می توانند نسبت به انجام این تست اقدام کنند. این تست در واقع راه حلی برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم است. سرطان دهانه رحم یک سرطان شایع در میان بانوان است که در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند بسیار خطرناک ظاهر شود. پزشکان متخصص بیماری های زنان توصیه می کنند که بانوان بعد از سن 21 سالگی به بعد برای انجام این تست اقدام کنند. بهترین زمان برای انجام این تست سنین 21 تا 30 سالگی است. در این دوره می توان به موقع سلول های خطرناک و مشکوک به سرطان را تشخیص داد. به توصیه پزشکان متخصص زنان، بهتر است بانوان هر سه سال یک بار برای انجام این تست اقدام کنند تا از سلامت سلول های دهانه رحم مطمئن شوند.

علت تکرار تست پاپ اسمیر

لازم است ذکر کنیم در بانوانی که بیماری زنان دارند، پزشک متخصص زنان تعیین می کند که این تست در چه فواصل زمانی انجام شود.

علت تکرار تست پاپ اسمیر چیست؟

شاید برای شما سوال باشد که چه ضرورتی برای انجام مجدد و تکرار تست پاپ اسمیر وجود دارد. لازم است بدانید هنگامی که شما برای انجام این تست به پزشک زنان مراجعه می کنید و نتیجه تست خوشایند است، ممکن است بعد ها تحت تاثیر عوامل مختلف نتیجه تست تغییر پیدا کند. مهم ترین عواملی که بر روی سلول های دهانه رحم تاثیر گذار هستند، به شرح زیر می باشند:

  • اگر مبتلا به ویروس اچ آی وی یا ایدز هستید باید حتما این تست را طی فواصل زمانی مشخص تکرار کنید.
  • اگر بعد از انجام تست برای شیمی درمانی اقدام کنید، تکرار تست ضرورت دارد.
  • اگر پیوند عضو انجام داده اید ضروری است که تست را مدام تکرار کنید.
  • اگر سیگاری هستید و به صورت مداوم سیگار مصرف می کنید باید این تست را به صورت مکرر انجام دهید.

تست پاپ اسمیر و سرطان دهانه رحم

همان طور که گفتیم تست پاپ اسمیر به این منظور انجام می شود تا سلول های دهانه رحم به منظور مشکوک بودن به سرطان مورد بررسی قرار بگیرند. همان طور که می دانید سرطان دهانه رحم یکی از شایع ترین سرطان های زنان است که اگر به موقع تشخیص داده شود، می توان از بروز خطرناک آن جلوگیری کرد. اگر تست پاپ اسمیر با نتایج غیر عادی مشخص شود، یکی از اقدامات لازم برای از بین بردن سلول های مشکوک به سرطان فریز کردن دهانه رحم است.

 

 

فریز کردن دهانه رحم

فریز کردن دهانه رحم یک روش درمانی است که در آن گاز نیتروژن تا دما های بسیار پایین سرد می شود و از آن برای از بین بردن سلول هایی استفاده می شود که در دهانه رحم مشکوک به سرطان هستند. از این روش درمانی برای کنترل خونریزی در دهانه رحم نیز استفاده می شود. همچنین یکی دیگر از کاربرد های این روش درمانی از بین بردن بافت غیر عادی در دهانه رحم است. نام دیگر فریز کردن دهانه رحم کرایوتراپی است. در فریز کردن سلول های ناسالم تخریب می شوند تا سلول های سالم و جدید جایگزین آن ها شوند. این عمل بسته به عوامل مختلف در حدود 20 الی 30 دقیقه به طول می انجامد. این روش درمانی 90 درصد احتمال موفقیت دارد.

شرایط انجام آزمایش تست پاپ اسمیر :

بهترین زمان انجام آزمایش، فاز پرولیفراتیو از چرخه قاعدگی، یعنی حدود روز پانزدهم از شروع خونریزی قاعدگی است. مراجعه کننده بهتر است از حدود یک هفته قبل از آزمایش از کرم ها یا پمادهای واژینال  و از 48 ساعت قبل از دوش واژینال استفاده نکرده باشد و از 24 ساعت -ترجیحا 48 ساعت- پیش آمیزش جنسی نداشته باشد. انجام این تست معمولا راحت، بدون هیچ گونه درد و بیهوشی در مطب انجام می شود.

تخلیه نمودن مثانه پیش از معاینه و انجام تست و کشیدن نفسهای عمیق و شل کردن عضلات در طول انجام تست باعث راحتی بیشتر مراجعه کننده خواهد شد. بعد از نمونه گیری مراجعه کننده ممکن است احساس مختصر ناخوش آیندی شبیه کرامپ های قاعدگی داشته باشد. وی ممکن است خونریزی واژینال خیلی مختصری پس از نمونه گیری داشته باشد. با این حال بلافاصله پس از نمونه گیری، مراجعه کننده می تواند فعالیت عادی روزمره خود را از سر بگیرد.

سن شروع و تکرار آزمایش پاپ اسمیر :

سن شروع آزمایش های غربالگری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. معمولا توصیه می شود پس از اولین آمیزش جنسی غربالگری پاپ اسمیر آغاز شود و سپس به صورت منظم، سالی یک بار – در صورت استفاده از روش نوین تین پرپ هر سه سال یک بار- انجام شود.

پس از سن 65 سالگی چنان چه سه آزمایش پیاپی طی ده سال گذشته منفی باشد دیگر نیازی به آزمایش غربالگری پاپ اسمیر نیست.

نتایج پاپ اسمیر:

پاپ اسمیر طبیعی یعنی بافت سلول های گردن رحم طبیعی به نظر می رسد. پاپ اسمیر غیر طبیعی یعنی سلول های بررسی شده ظاهر طبیعی نداشته اند. در این حالت گاهی تکرار آزمایش لازم است. اگر پاپ اسمیر مثبت باشد، ممکن است پزشکتان آزمایش های متفاوتی برای ادامه تکمیل مراحل تشخیص خود تجویز کند. از جمله این روش ها کولپوسکوپی است. پاپ اسمیر گاهی نشان دهنده عفونت است، اما نمی توان برای تشخیص بیماریهای آمیزشی به آن تکیه کرد. در چنین شرایطی برای اطمینان از تشخیص، انجام آزمایش های تشخیصی تخصصی دیگری لازم است.

شما میتوانید سوالات خود را مطرح کرده تا خانم دکتر معصومه ظفری متخصص زنان و زایمان و نازایی پاسخ شما را بدهند.

Views: 42

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *