اهدای خون یک کار ساده است اما می تواند تاثیر زیادی در زندگی دیگران داشته باشد. روند اهدای خون از لحظه ورود تا زمان خروج شما حدودا یک ساعت به طول می انجامد. فرآیند اهدا به طور میانگین تنها ۸ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد. مراحل اهدای خون عبارت اند از:

ثبت نام

      ابتدا فرم ثبت نام اهداکننده را تکمیل خواهید کرد که شامل اطلاعاتی مانند نام، آدرس، شماره تماس و شماره شناسایی اهداکننده (در صورت وجود) می باشد.

      نوبت دهی اینترنتی اهدای خون تهران

     از شما خواسته می شود که کارت اهدا، گواهینامه رانندگی یا دو نوع کارت شناسایی دیگر را ارائه دهید.

سابقه پزشکی و معاینه مختصر بدنی

 

۱. در طی یک مصاحبه خصوصی و محرمانه به سوالاتی در مورد سابقه پزشکی و مکان هایی که سفر کرده اید پاسخ خواهید داد.

۲. دمای بدن، هموگلوبین، و فشار خون شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

اهدای خون

 

۱. ما ناحیه خونگیری در جلوی بازوی شما را تمیز کرده و یک سوزن استریل کاملا جدید برای گرفتن خون وارد می کنیم. شما سوزش خفیفی در بازوی خود احساس می کنید که طی چند ثانیه برطرف می شود.

۲. در هنگام پر شدن کیسه خون، شما در وضعیت راحتی قرار خواهید داشت (اهدای خون کامل حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد. اهدای پلاکت، گلبول قرمز یا پلاسما از طریق آفرزیس می تواند تا ۲ ساعت طول بکشد).

۳. پس از جمع آوری حجم مشخصی از خون (حدود یک پینت)، فرآیند اهدا تکمیل شده و یکی از پرسنل بانداژی را روی بازوی شما قرار می دهد.

 

نوشیدن مایعات

 

     پس از تکمیل اهدای خون، چند دقیقه از وقت خود را برای نوشیدن مایعات اختصاص دهید تا بدن شما با کاهش جزئی حجم مایعات سازگار گردد.

     پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می توانید محل اهدای خون را ترک نموده و به فعالیت های روزمره خود بپردازید.

     از این احساس خوب که می دانید به زندگی دیگران کمک کرده اید، لذت ببرید.

 

خون اهدایی شما می تواند جان سه نفر را نجات دهد. گلبول های قرمز اهداشده برای همیشه دوام ندارند و ماندگاری آنها تا ۴۲ روز است. یک اهداکننده سالم می تواند هر ۵۶ روز یکبار برای اهدای خون اقدام کند.

 

پس از اهدای خون چه کاری باید انجام دهیم؟

پس از اهدای خون اقدامات احتیاطی زیر را انجام دهید:

    چهار لیوان اضافی (هر کدام ۸ اونس) مایعات غیر الکلی بنوشید.

    بانداژ روی بازوی خود را حداقل تا پنج ساعت خشک نگه دارید و از ورزش سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.

    اگر محل سوزن شروع به خونریزی کرد، بازوی خود را بالا برده و روی محل خونگیری فشار وارد نمایید تا خونریزی متوقف شود.

    ممکن است احساس سرگیجه یا از دست دادن نیرو را تجربه کنید، بنابراین اگر قصد انجام کاری را دارید که احتمال آسیب دیدن شما یا دیگران در آن وجود دارد، احتیاط کنید. در مورد شغل ها یا فعالیت های پرخطر، توصیه های ایمنی مربوط به بازگشت شما به این فعالیت ها پس از اهدای خون را دنبال نمایید.

    وعده های غذایی سالم بخورید و از افزودنی های غذایی غنی از آهن در رژیم غذایی خود استفاده نمایید، یا در مورد مصرف مکمل آهن با بهترین فوق متخصص داخلی خود مشورت کنید تا کاهش آهن ناشی از اهدای خون جبران شود.

 

اقدامت قبل و بعد از اهدای خون

    در صورت کبودی: طی ۲۴ ساعت اول به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به طور متناوب بر روی محل خونگیری یخ قرار دهید. پس از آن، از حرارت مرطوب به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به طور متناوب استفاده کنید. تقریبا تا ۱۰ روز ممکن است رنگ های متفاوتی در محل خونگیری ظاهر گردد.

    در صورت احساس سرگیجه یا سبکی سر: کار خود را متوقف نموده، دراز بکشید و پاهای خود را بالا ببرید تا زمانی که این احساس از بین برود و بتوانید فعالیت های خود را با خیال راحت از سر بگیرید. و به یاد داشته باشید که از اینکه جان دیگران را نجات داده اید، لذت ببرید! اگر سرگیجه تان ادامه دار بود حتما با پزشک متخصص داخلی مشورت کنید.

    برای قرار ملاقات بعدی خود جهت اهدای خون برنامه ریزی کنید.

آیا اهدای خون درد دارد؟

فقط برای یک لحظه کوتاه. بافت نرم و گوشتی جلوی بازوی خود را نیشگون بگیرید. این احساس شبیه چیزی است که هنگام ورود سوزن به بازوی خود حس می کنید.

اهدای خون چقدر طول می کشد؟

کل مراحل اهدای خون حدود یک ساعت و ۱۵ دقیقه طول می کشد؛ گرفتن خون (به اندازه یک پینت از کل واحد خون) ۸ تا ۱۰ دقیقه به طول می انجامد. با این حال، این زمان در مورد هر فرد کمی متفاوت است که به چندین عامل از جمله سابقه پزشکی اهداکننده و زمان حضور در مرکز اهدا بستگی دارد.

چقدر طول می شود تا مقدار خون اهدا شده مجددا جایگزین شود؟

پلاسمای خون اهدایی شما طی ۲۴ ساعت جایگزین می شود. جایگزینی کامل گلبول های قرمز به ۴ تا ۶ هفته نیاز دارد. به همین علت است که بین هر اهدای خون کامل حداقل به هشت هفته زمان نیاز است.

چند وقت یکبار می توانم خون اهدا کنم؟

شما باید بین هر اهدای خون کامل حداقل ۸ هفته (۵۶ روز)، و بین هر اهدای خون Power Red (اهدای گلبول های قرمز به میزان دو برابر) حداقل ۱۶ هفته صبر کنید. اهداکنندگان پلاکت آفرزیس می توانند هر ۷ روز یکبار و تا حداکثر ۲۴ بار در سال برای اهدا اقدام نمایند. مقررات مربوط به کسانی که برای خود خون می دهند (اهدای خون اتولوگ) متفاوت است.

چه کسانی می توانند خون اهدا کنند؟

اهداکنندگان باید ۱۷ سال یا بیشتر داشته باشند. وزن فرد اهداکننده باید حداقل ۱۱۰ پوند بوده و از سلامت خوبی برخوردار باشد. معیارهای اضافی دیگر برای واجد شرایط بودن افراد جهت اهدای خون اعمال می گردد. اگر مایل هستید که خون اهدا کنید می توانید قبل از مراجعه با یک پزشک در درمانگاه تخصصی داخلی ظفرآریا مشورت کنید.

Views: 17

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *