یکی از سرطان های رایج مربوط به درون شکم، سرطان مثانه می باشد. شاید این سرطان نسبت به دیگر سرطان ها از میزان شیوع کمتری برخوردار باشد، اما لازم است بدانید این سرطان می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. اگر این سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، شانس بیمار برای بهبودی بسیار بیشتر می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا این بیماری را مورد بررسی قرار دهیم.

سرطان مثانه

سرطان مثانه چیست؟

به طور کلی لازم است بدانید هنگامی که سلول های بدن در یک ناحیه خاص از بدن شروع به رشد بیش از اندازه می کنند، سرطان به وجود می آید.سرطان مثانه نوعی سرطان است که مثانه ها را درگیر می کند. این اندام ها نقش مهمی در دفع و خروج ادرار و سموم از بدن دارند.

علائم سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه دارای علائم مختلفی است. این علائم می توانند همراه با هم بروز کنند و گاه تنها یک علامت می تواند نشان دهنده این بیماری باشد.

مهم ترین علائم این بیماری به شرح زیر هستند:

وجود خون در ادرار:

یکی از مهم ترین علائم این سرطان مشاهده خون در ادرار است. اگر رنگ ادرار غیر طبیعی باشد، رنگ ادرار به قرمزی بزند، لخته ها و یا قطره های خون در ادرار مشاهده شود و یا توسط آزمایش ادرار مشخص شود که در ادرار خون وجود دارد، این می تواند علامتی مهم برای وجود سرطان در مثانه باشد. البته لازم است بدانید در برخی موارد وجود خون در ادرار می تواند به دلیل اختلالات و مشکلات دیگری نیز باشد. بهتر است در صورت مشاهده خون در ادرار حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

مشاهده تغییر در عادات ادرار:

اگر بیش از حد به توالت می روید، هنگام ادرار کردن با درد شدید مواجه می شوید، احساس می کنید با ادرار کردن مثانه شما کامل خالی نشده است و یا به توالت می روید اما نمی توانید ادرار کنید، این ها می توانند از علائم وجود سرطان در مثانه ها باشند.

"علائم

 

علل ایجاد سرطان مثانه چیست؟

پزشکان اعتقاد دارند هیچ دلیل منطقی برای بروز سرطان مثانه در افراد مختلف وجود ندارد. همان طور که گفتیم سرطان مثانه یکی از سرطان های رایج در جهان است. این سرطان می تواند تحت تاثیر علل مختلف ایجاد شود. یکی از مهم ترین علت های ایجاد این سرطان مربوط به استعمال و مصرف سیگار و دخانیات است. پزشکان اذعان دارند کشیدن سیگار می تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا 4 برابر افزایش دهد. همان طور که می دانید سیگار یکی از عوامل خطرناک برای بروز سرطان های مختلف است. علاوه بر سیگار استعمال دخانیات مانند توتون و تنباکو نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش دهد.

علاوه بر این لازم است بدانید قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مختلف نیز می تواند خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. همچنین لازم است بدانید آقایان بیشتر از بانوان در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند. یکی دیگر از علل اصلی ایجاد این سرطان افزایش سن است. علاوه بر این به گفته پزشکان و محققان مصرف مشروبات الکلی می تواند خطر ابتلا به این بیماری را بیشتر کند.

تشخیص بیماری سرطان مثانه چگونه است؟

تشخیص بیماری سرطان مثانه تنها به وسیله پزشک متخصص مجاری ادرار امکان پذیر است. پزشک متخصص با بررسی آزمایشات دقیق می تواند این بیماری را تشخیص دهد. در گام اول پزشک متخصص از بیمار یک نمونه آزمایش ادرار می گیرد. در ادامه در صورت لزوم پزشک تست سیستوسکوپی را تجویز می کند. در این روش پزشک متخصص با استفاده از تجهیزات مخصوص تلاش می کند تا درون مثانه را بررسی کند. سپس او می تواند برای نمونه برداری از سلول های مشکوک به سرطان اقدام کند.

"تشخیص

یکی دیگر از روش های موجود برای بررسی سلول های سرطانی در مثانه ها استفاده از تصویربرداری به وسیله ام آر آی و سی تی اسکن است.

درمان سرطان مثانه چگونه است؟

روش های مختلفی برای درمان سرطان مثانه وجود دارد. این که از کدام روش برای درمان این بیماری استفاده شود به نظر پزشک و شرایط موجود بیماری بستگی دارد. پزشک سن، جنسیت، نوع سرطان، میزان گسترش سرطان و سلامت کلی بیمار را در نظر می گیرد و سپس برای درمان اقدام می کند.

جراحی

یکی از روش های درمانی رایج برای این سرطان استفاده از جراحی است. پزشک متخصص مجاری ادرار با توجه به میزان گسترش بیماری می تواند برای برداشتن قسمتی یا کل مثانه و دستگاه مجاری ادرار اقدام کند. اگر سرطان در مراحل اولیه باشد و هنوز پیشرفت زیادی نکرده باشد به احتمال زیاد تنها با برداشتن بخش کوچکی از مثانه که درگیر سرطان است، درمان حاصل می شود. اگر سرطان پیشرفت کرده باشد و دیگر اعضا مانند پروستات در آقایان و رحم یا لوله های فالوپ در بانوان را درگیر کرده باشد، پزشک متخصص مجبور است برای ریشه کن کردن بیماری این نواحی را هم با جراحی بردارد.

شیمی درمانی

شیمی درمانی یکی از روش های رایج برای مقابله با انواع سرطان است. اگر سرطان مثانه در مراحل اولیه باشد و هنوز گسترش نیافته باشد، پزشک متخصص مجاری ادرار می تواند از این روش برای از بین بردن سلول های سرطانی اقدام کند. در این روش پزشک با استفاده از دارو های خاص تمرکز خود را روی حذف و یا کوچک کردن سلول ها توده های سرطانی قرار می دهد. این دارو ها می توانند به روش های مختلف استفاده شوند. شیمی درمانی می تواند به عنوان یک درمان مکمل نیز برای درمان سرطان در مثانه استفاده شود. بدون شک شیمی درمانی عوارض مخصوص به خود را در پی دارد. این روش می تواند موجب ریزش مو، کاهش وزن، کاهش اشتها و یا خستگی شود.

"درمان

پرتو درمانی

یکی دیگر از روش های درمان این سرطان استفاده از پرتو درمانی یا رادیوتراپی است. در این روش پزشک متخصص تلاش می کند تا با استفاده از اشعه های پر انرژی که توانایی از بین بردن سلول های سرطانی را دارند، به جنگ سلول های سرطانی برود.

بازدیدها: 45

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *